Nyáron nagyon szeretek fűszeres zöldséglevesekkel kísérletezni. Mindegyik ugyanazon az elven készül hagyma valamilyen zöldségekkel, pici párolás, tisztított víz, a kertből frissen lecsipkedett fűszerek és ha éppen úgy van kedvünk akkor joghurt vagy tejföl. Minél kevesebbet főzzük annál több vitamin marad benne. Lehet főzés nélkül is csak turmixolni mint a gazpachot.
Hozzávalók:
egy nagy karalábé
egy fej vöröshagyma
Himalája só, bors
fél doboz sovány laktózmentes tejföl vagy rizstejszín
zöldfűszerek (ezek most sok petrezselyem és turbolya)
Elkészítés:
a hagymát nagyon apróra a karalábét is kicsi kockákra vágjuk. Kókuszzsíron vagy pálmazsíron esetleg olívaolajon megfuttatjuk fedő alatt 3-4 percet pároljuk. Felöntjük egy liter tisztított vízzel vagy ásványvízzel és megvárjuk míg kicsit forr. Majd mehet bele a sok zöld, a tejföl, só bors. Pár perc és kész. Ez 8 adagnak felelt meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése