2013. június 18., kedd

Töltött paradicsom

Valami gyorsra és hidegre vágytam a mai 39 fokos melegben vacsorára. Ez alacsony kalóriás vacsi és a hétvégén is tervezem elkészíteni egy nagyobb vendégségre ahol amolyan előételnek vagy csak rájárós de fogyis darabnak szánom. Egyébként köretnek is tökéletes és edzés után is jó a túró.
Ez az adag nagyobb vendégségre íródott.

Hozzávalók:
500g túró
egy nagy fej vöröshagyma
Himalája só, bors
3kk őrölt kömény
2-3 ek szegedi őrölt paprika
5 ek tejszín
15 paradicsom
díszítésnek citromfű

Elkészítés:
a hozzávalókat összekeverjük. Ha valaki nem szereti ha ropog a hagyma a foga alatt akkor inkább érdemes lereszelni. A paradicsomok tetejét leszedjük egy éles késsel és vegyünk fel valami otthonit vagy kötényt mert kifröccsen amikor kiszedjük a belsejét. Próbáljuk meg nem átvágni a belsejét mert akkor kifolyik a körözött. A tetjére mehet a ciromfű. Behűtve a legtutibb, de ha nincs idő rá akkor máris lehet harapni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése