2013. június 11., kedd

Házi ketchup

Így sokkal egészségesebb mint a bolti és ha nagy mennyiségben gyártjuk akkor nem is olyan macerás.

Hozzávalók:
1 l paradicsomlé
1 ek málnaecet
1 ek balzsamecet
Himalája só, bors
2 ek eritritol vagy méz de ha édesen szeretjük akkor tegyünk bele dupla adagot
3 ek szárított bazsalikom

ha továb akarjuk cifrázni akkor reszelt fokhagyma is mehet bele egy gerezddel vagy egy csipetnyi csilipor

Elkészítése:
a paradicsomlevet addig főzzük míg felére nem csökken és besűrűsödik ez nekem 35 perc volt. Mehet bele minden hozzávaló és kever. Ennyi. Felhasználjuk amenniy kell majd kis üvegben a hűtőben még két hétig eláll. Légmentesen üvegben lezárva sokáig eláll a kamrában.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése