2013. április 12., péntek

Zöld


Olvastam pár ötletet amikkel tudatosan javíthatunk a környezetünkön, kevésbé szennyezve azt:
  •  Edd azt, ami helyben megterem! Így nem kell sok kilométert utaznia annak az alapanyagnak amit helyben is megtermelnek.  Kíméled vele a környezetet és egészségesebb ételt ehetsz (tartósítók).
  •   Ne szennyezd az ivóvizet azzal, hogy kiöntöd a fáradt olajat, inkább gyűjtsd össze és add le! Tudd, hogy ha fogamzásgátlót szedsz a vizelettel visszakerül a vízbe, így az ivóvízben a hormontartalom nőhet! Aki a Duna vizét issza saját vizét issza vissza!
  •  Írj listát bevásárlás előtt! Így elkerülöd, hogy túlvásárold magad és esetleg még ehető étel kerül a szemétbe. Jusson eszedbe, hogy a Föld más részein ezzel a fél-fél tál étellel még életet is menthetnél. Most azt teheted, hogy listát írsz a szükséges ételekről vásárlás mellett.
  • Cseréld le a magas fogyasztású régi elektromos berendezéseket mint pl 15 éves hűtő, alacsony fogyasztásúra, ha azt megteheted.
  •  Vegyél egy mosogatógépet! Gondolkodtál már rajta, de minek két emberre mosogatógép? Egyrészt nagyon sok vizet spórolsz vele (az EPA felmérése szerint a hatszorosát folyatjuk el, ha folyóvízzel mosogatunk), másrészt az életminőség nagyban megugrik majd meglátod! Időt is spórolsz vele. Mit kezdenél átlag napi 20 perc szabadidővel?
  • Vigyél a munkahelyedre otthon készített ételt! Azon kívül, hogy így sokkal egészségesebben étkezhetsz de legalábbis pontosan tudod mit eszel, még a környezetnek is jót tesz ha nem veszel meg naponta pár zacskód, dobozt vagy plusz papírt hanem elmosható ételtárolót használsz nap mint nap.  
       Ha van még ötleted írd meg és kiteszem az oldalra!!


www.desktopwallpaperhd.net 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése