2013. április 12., péntek

Almás székelykáposzta

Gyors és kalóriaszegény vacsora vagy ebéd de én még reggelire is megenném annyira szeretem.

Hozzávalók:
0,75 kiló savanyú káposzta
1 ek édes szegedi paprikaőrlemény
3 db babérlevél
Himalája só, bors
2 nagy édes alma
egy nagy fej vöröshagyma
(ha hússal akarjuk enni akkor 15 dkg csirke vagy pulykamell)

Elkészítés:
Ha hússal esszük akkor sózzuk borsozzuk a szárnyast és pár perc alatt átpirítjuk egy kis kókuszzsíron. Majd kiszedjük és melegen tartjuk. Újabb adag kis kókuszzsír hozzáadása után a felaprított vöröshagymát megpirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát és a babérlevelet. Mehet bele a savanyú káposzta és rá annyi víz ami ellepi. A szeletekre vágott almákat a tetejére tesszük és kb 25 percig fedő alatt főzzük. Majd rátesszük a húst (ha azzal esszük) és sózzuk-borsozzuk, pár perc alatt összeforgatjuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése