2013. április 16., kedd

Indiai rakott kel

Ez egy szokásos rakott kel más fűszerekkel és roppanósra párolt kellel.

Hozzávalók:
500g szárnyas darált hús
egy nagy kínai kel
10 dkg sajt
2 dl tejföl
kiskanál curry
fél kiskanál fahéj
Himalája só, bors
4 fej fokhagyma
egy kiskanál reszelt szerecsendió
2 tojás

Elkészítés:
A fokhagymát kis kókuszzsíron megfuttatjuk, hogy illatozzon és rátesszük a húst, átsül 10 perc alatt,  megsózzuk borsozzuk, és rátesszük a fahéjjat, szerecsendiót és a curryt. A kelt megmossuk és a végét levágjuk. Párolóban vagy kicsi vízben kb 3-5 perc alatt megpároljuk, de úgy hogy ne essen össze, hanem még ropogós maradjon. Egy nagy hőállótálba tesszük a kelt és hozzáforgatjuk a húst. Kissé megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat és a tejfölt összekeverjük és ráöntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal (ami ha füstölt még istenibb lesz). 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük lefedés nélkül.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése