2013. április 20., szombat

Sajtos csirkefalat medvehagymával

Itt a medvehagyma szezon és azon gondolkodtam ma mi is legyen belőle. És most a főzés vagy sütés helyett egyszerűen csak köret lett a sajttal töltött csirke mellé.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
Himalája só, bors
2 fokhagyma lereszelve
5 dkg vaj
5 dkg sajt
5 dkg medvehagyma

Elkészítése:
Áztassunk be 10-15 fokpiszkálót egy pici vízbe. A csirkemelleket vágjuk nagyon vékonyra sózzuk és borsozzuk. A sajtot és a fokhagymát keverjük össze a vajjal és kenjük meg a csirkemelleket és tekerjük fel majd tűzzük össze a beáztatott fokpiszkálókkal. Pici olajon vagy kókuszzsíron süssük át a csirkefalatok alját ez kb 5 perc. Elképzelhető hogy kifolyik egy kis sajt vagy vaj de sebaj menjünk tovább. Tegyük át egy tepsibe lefedni nem kell és süssük 200 fokon 30 percig. Köretként medvehagymát tálaljunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése