2013. április 30., kedd

Élesztőmentes pizza

Igen! Ehetünk pizzát akkor is ha fogyókúrázunk, akkor is ha valamilyen diétát követünk, és akkor is ha a diéta tilt egy csomó hozzávalót amiből bármely pékárú készül. Ezt a pizzát megehetik a candidások teljeskiőrlésű tönkölybúzából, paleósok zablisztből vagy szezámlisztből.

Hozzávalók:
35 dkg liszt (én most zabot használtam)
2 kk foszfátmentes sütőpor,
2 kk Himalája só
2 ek. olívaolaj
1 dl víz

Feltét:
500 g darált hús
1 nagy fej hagyma
1 fej fokhagyma
Himalája só
bors
1 nagy szál répa lereszelve
10 dkg sajt

Elkészítés:
A hagymákat és a reszelt répát egy kanál kókuszzsíron megfonnyasztjuk, csak egy kicsit majd mehet rá a hús és a fűszerek. 10 perc alatt kb megfő. A tésztát is összeállítjuk egy perc alatt, a lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, majd az olajjal és ha zabot használunk 1 dl vízzel ha tönkölyt akkor lehet 0.5-el több. A tepsiben kézzel kinyújtom sütőpapíron. Mehet rá a feltét. A sajtból hagytam egy kicsit a tálaláshoz is. Forró sütőben 15-20 perc alatt megsül. Házi ketchuppal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése