2013. május 5., vasárnap

Mustáros-zöldborsós csirke

Ezt készítettem anyukámnak anyák napjára, grill csirkével indult és mustáros zöldborsós szószos lett, az eredeti meggyes helyett, mert az leszavazódott.

Hozzávalók:
egy kicsi egész csirke
két szál sárgarépa
egy fej vöröshagyma
két fej fokhagyma
Himalája só
tört bors
ötféle zöld fűszernövény
5 dkg vaj
2 fej fokhagyma
3 dkg mustár
10 dkg zöldborsó


Elkészítés:
A csirkét jól megmossuk és besózzuk, borsozzuk. Mellé tesszük a sütőtálba a zöldségeket és a fűszernövényeket valamint egy fél liter vizet. Előmelegített sütőben 200 fokon 1 óra 30 percet sütjük. Közben elkészítjük a szószt. A vajat felmelegítjük, majd beletörjük a két fej fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, beletesszük a mustárt és belemerünk két nagyobb szedőkanálnyit a hús melletti léből és mehet bele a zöldborsó is két perc és kész.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése