2013. április 2., kedd

Sütőtökös marharagu

Ez egy nagy kedvenc és főleg akkor készítem amikor a férjem edzős barátai jönnek vendégségbe, szóval nagyszámban várható sok nagydarab férfi éhes hassal :) A recept alapja Jamie Oliver könyvéből származik ez a felesége Jools kedvenc raguja. Viszonylag kevés idő alatt összedobható és a munka nagy részét a sütő végzi.

Hozzávalók:
egy kisebb sütőtök
1 fel vöröshagyma feldarabolva
1 fej fokhagyma
1 maréknyi zsályalevél
800g kockára vágott marha gulyáshús vagy lábszár
Himalája só
bors
4 sárgarépa apróra vágva
2 szál fehérrépa
2 ek paradicsompüré
fél üveg vörösbor (paleósok, candidások használjanak a bor helyett több alaplevet)
3 dl marhahús alaplé
1 citrom reszelt héja
1 maréknyi rozmaring levele
2 dkg zabkorpa

Elkészítés:
egy kanálnyi kókuszzsíron a hagymát és a zsályát felmelegítjük. A húst egy kis zabkorpában megforgatjuk, majd a hagymához adjuk a megtisztított és felszeletelt zöldségekkel együtt, mehet rá a paradicsompüré a bor és az alaplé. Jó adag bors és só. Majd mehet rá a fedő és a 160 fokra előmelegített sütőben kb 3 és fél óra alatt sül omlósra.

Tálalás:
Reszelj a ragura mielőtt az asztalra tennéd reszelt citromhéjat és felaprított rozmaringot és fokhagymát. Annyira jó illata van, elképesztő!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése