2013. február 4., hétfő

Töltött gomba

Ez a recept a legjobban a Hétköznapi diétázók könyvében lévő Töltött gombafejre hasonlít. Az elkészítési idő 5 perccel nem értek egyet mert a sok aprítás több, mint 10 perc volt nekem. Viszont 250 kalória alatt van az egész és nagyon finom!

Hozzávalók:
4 nagy fej csiperkegomba
2 szál újhagyma vagy póréhagyma
negyed kaliforniai paprika
4 db olívabogyó
2 ek zabpehely
1 ek bazsalikom
só, bors

Elkészítés:
A gombákat megmossuk a külsejét lehámozzuk hacsak nem vagyunk benne teljesen biztosak hogy nagyon friss akkor elég kicsit csak megsikálni.A közepét kitörjük megtisztítjuk és a külsejét levágjuk majd nagyon apróra daraboljuk. Szintén apróra vágjuk a hagymát, paprikát, olívabogyót és olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzátesszük a zabpelyhet, sót és borsot. A végén hozzáadjuk a bazsalikomot. Ez az egész kb 5-8 perc. Rákanalazzuk a gombafejre és 180 C-on 20 percet sütjük. 



2 megjegyzés:

  1. Ez ismét egy szuper recept. A gomba, hagyma, bazsalikom, a kaliforniai paprika ízharmóniája egyszerűen tökéletes. :)

    VálaszTörlés