Mikor megismerkedtem Péntek Enikő zseniális tornáival akkor láttam az oldalán valami hasonló ötletet. Ez egy nagyon sokféle módon variálható recept, így bátran próbáljátok ki másik fajta liszttel vagy akár csak zabpehellyel (érdemes ledarálni), zabkorpával. 5 perc az elkészítése ebből az adagból kb 5-6 palacsinta lesz.
Hozzávalók:
150 g szezámliszt
2 egész tojás
só, őrölt kömény
víz
káposzta saláta
öntet: joghurt (ha tejmentes akkor cocomas)
Elkészítés:
A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük. Annyi vizet adunk hozzá hogy folyós állagú tésztát kapjunk. A palacsintákat kisütjük. Megtöltjük a káposztasalátával és ha úgy adódik teszünk hozzá egy kis öntetet is diétától függően joghurtot vagy kókuszkrémet akár egy kis fokhagymát vagy gyömbért is belereszelhetünk. Akinek túl kesernyés a szezám, zabbal próbálkozzon. Ezzel a lepénnyel jól feldobható bármilyen saláta, megszórható egy kis sült csirke hússal is vagy egy nagy adag sajttal. Süthetünk bele tojást is.
Hozzávalók:
150 g szezámliszt
2 egész tojás
só, őrölt kömény
víz
káposzta saláta
öntet: joghurt (ha tejmentes akkor cocomas)
Elkészítés:
A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük. Annyi vizet adunk hozzá hogy folyós állagú tésztát kapjunk. A palacsintákat kisütjük. Megtöltjük a káposztasalátával és ha úgy adódik teszünk hozzá egy kis öntetet is diétától függően joghurtot vagy kókuszkrémet akár egy kis fokhagymát vagy gyömbért is belereszelhetünk. Akinek túl kesernyés a szezám, zabbal próbálkozzon. Ezzel a lepénnyel jól feldobható bármilyen saláta, megszórható egy kis sült csirke hússal is vagy egy nagy adag sajttal. Süthetünk bele tojást is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése