2013. január 17., csütörtök

Zellervagdalt

Ez az ötlet némileg már átalakítva egy régi reform szakácskönyvből való, melynek nem vagyok tulajdonosa, így csak emlékezetből van meg a recept amit kicsit felújítottam. :) Szuperül kiváltja a pékárut, és annyira laktató hogy én az uzsonnát is kihagytam.

Hozzávalók:
20 dkg zeller
20 dkg zabpehely
5 egész tojás
só, bor, bazsalikom
10 dkg sajt
10 dkg vaj
2 fej vöröshagyma

Elkészítés:
A zabpelyhet be kell áztatni (vízbe, tejbe, mandulatejbe ki mit választ), a lényeg hogy épp hogy lepje el. A zellert puhára kell párolni (kb 20-25 perc, ha kisebb kockákra vágjuk), majd ha kihűlt az összes többi hozzávalóval össze kell dolgozni, egy villával összetörni. Tepsibe tenni és 180 fokon 40-45 percig sütni. 14 adag lesz belőle!



1 megjegyzés:

  1. Szia, ez lett az egyik kedvenc reggelim, vacsorám és ebédre spenóttal pedig egészen fenséges lakoma. Köszönöm.

    VálaszTörlés