2013. január 19., szombat

Kókuszos muffin

Folyamatos muffin kísérletezésben vagyok. A kókuszos nálunk nagy kedvenc, de lehetne banános, répás, sütőtökös. Mindenkit kísérletezésre buzdítok, nagyon élvezetes és izgalmas amikor sípol a sütő, várjuk hogy hűljön és végre meg lehessen kóstolni. Mi kis papírcetliken pontoztuk, tényleg jó mulatság.

Hozzávalók:
20 dkg kókusz
3 dl víz
2 tojás
10 dkg xilit
10 dkg kókuszliszt
1 kis kanál foszfátmentes sütőpor (vagy sima is lehet, de candida diétában legyen foszfátmentes)

Elkészítés:
A kókuszreszeléket vízbe áztatom. A tojásokat és a xilitet pár perc alatt fényesre habverőzöm, majd beledolgozom a kókuszlisztet és a sütőport, majd a beáztatott kókuszt ami a vizet már teljesen magába szívta. Kimérem a muffin formába belerakosgatott papírkapszlikba, és 20 perc alatt 180 fokon megsütöm. Ahhoz hogy egyben maradjanak a muffinok, meg kell várni míg kihűl.



    

2 megjegyzés:

  1. Kedves Lelkesdiétázó, nagy örömmel csináltam meg a süti receptedet, de nekünk nagyon száraz volt a keverék. Megsütöttük, de szétesős maradt teljesen kihűlve is. Mi lehet a gond?
    Illetve zsiradék egyáltalán nem kell bele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Balázs! Én nem tettem bele zsiradékot, de meg lehet próbálni egy 5 ml kókuszzsírral, de az az igazság hogy ha szétesik az azért van mert annyira sok benne a kókusz, aminek ez a szétomlás a jellemzője, hogy ezért széteshet, a megoldás szerintem egyrészt abban rejlik, hogy amikor belemerjük a papírkapszliba akkor jól belenyomkodjuk vagy a kókuszliszt helyett pl barna rizslisztet használunk (így gluténmentes marad és ettől biztos hogy jobban összeáll és egyben kiszedhető) vagy kiskanalat osztunk és kikanalazzuk :)

      Törlés