2013. január 21., hétfő

Palacsinta lepény

Ez egy nagyon laktató palacsinta nem a hajszálvékony fajtából való. Mi xillites holland kakaóporral ettük és a nagymamám házi sárgabaracklekvárjával. Kb 7-8 db lesz belőle.

Hozzávalók:
15 dkg zabpehely
5 dkg kókuszliszt
5 dkg kókuszzsír
2 tojás

1/2 liter víz

Elkészítés:
A zabpelyhet ledarálom por állagúvá. Az összes hozzávalót összekeverem, míg csomómentes nem lesz. A kókuszzsírt nem kell hűtőben tartani! Így szobahőmérsékleten tartva egészen elkeverhető :) A kisütéshez is ezt használtam. Inkább kisebb, tömzsibb darabokat érdemes sütni így nem szakad el. A képen egy szokásos méretű kistányérra tettem.

 

2 megjegyzés:

  1. Kedves Lelkesdiétázó!
    Köszönöm szépen ezt a receptet, nagyon finom lepénykéket sütöttem belőle. A lekváros és kakaós mellé még kipróbáltam cocomas-szal, nagyon ízletes. Az utolsó darabokat reggelire kolbásszal és sajttal fogysztottuk el. :-)
    AT

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nagyon örülök ha ízlik! És ha újabb ötlet is születik! Kipróbálom sajttal is!

    VálaszTörlés