Utazáshoz praktikus energia szelet, gyorsan könnyen otthon gyártható formája. Többféle müzli szelettel is kísérleteztem és azért ez győzött mert ezt még csak sütni sem kell. Aszalt gyümölcs és mag. Nincs benne zabpehely így gluténmentes is. És persze tej- és tojásmentes :) Vega és paleolit.
Hozzávalók:
200g mandula
200g szárított vörös áfonya
200g magozott datolya
1 tk kókuszreszelék
50g étcsoki (diétádnak megfelelő, tejmentes, gluténmentes, cukormentes nem valószínű, minthogy az aszalt gyümölcsök tele vannak gyümölcscukorral)
Elkészítés:
a hozzávalókat robotgépbe tesszük és összedaráljuk. Ha a szélére tapadna, akkor egy spatulával körben leszedjük és újra daráljuk. Majd egy sütőpapírra vagy szilikonlapra szedjük a spatula segítségével és egyenletesre simítjuk. Ha vörösáfonya helyett pl aszalt szilvát használunk vagy más kicsit levesesebb gyümölcsöt akkor ha kiszedtük egy papírtörlővel itassuk fel a nedvességet. Ha van kedved kísérletezni akkor tehetsz bele chilit, fahéjat, szegfűszeget vagy egy csipetnyi nagyszemű tengeri sót.
Ha kész, takard le frissen tartó fóliával hogy ne száradjon ki a teteje, és pihentesd legalább egy órát. Szeleteld kedved szerint és ha nem eszed meg mindet egyszerre ( 8 szelet lett nekem) akkor tartsd műanyag dobozban a hűtőben. Mini zacskóban a legkényelmesebb vinni így a táskádban sem lesz gond, kisebb helyen elfér, mint egy műanyag doboz, ha eltörne akkor nem esik szét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése