
Hozzávalók:
25 dkg liszt ( gluténmentes és csökkentett szénhidrát tartalmú liszttel jó, rizsliszttel nem működik)
5 dkg darált mandula
2 kk mézes sütemény fűszerkeverék vagy fahéj
1 kk szódabikarbóna (vagy gluténmtes sütőpor)
kis csipet só
15 dkg növényi vaj vagy margarin
12 dkg eritrit (vagy nádcukor)
1 tojás
Elkészítés:
a lisztet, a mandulát, a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük. A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük. A két keveréket összeadjuk és kézzel egy nagy gombócot gyúrunk belőle. Frissentartó fóliába csomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt az egy óra leteltével 190 fokra melegítjük. A tésztát deszkán kinyújtjuk. Ha drága lisztet használsz akkor érdemes műanyag lapon kinyújtani és olajat tenni alá nem lisztet, ebben az esetben a nyújtófa is legyen műanyag (pl Tupper). Kb fél centi vékonyra nyújtsd ki a tésztát de ennél fontosabb, hogy mindenhol ugyanolyan vastag legyen a tészta különben az egyik keksz megég míg a másik épp hogy megsül.
Nekem ez a mennyiség 2 tepsire fért rá de nagyon tele volt, 3-ra is ráfért volna. 8 percig kell sütni. Érdemes megvárni amíg kihűl, bár én mindig használok sütőpapírt, így könnyen lejött róla a sok kis keksz. Amikor kihűlt egy nagy dobozban tároltam. Sajnos nem tudom meddig áll el, nálunk 2 nap alatt elfogyott. Addig biztos jó! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése