
Hozzávalók:
250g rizsliszt (vagy még jobb a barnarizsliszt, mert az hosszan felszívódó szénhidrát)
400 g sült sütőtök (csak a húsa, ez az adag kb egy kis sütőtök)
2 kk mézeskalács fűszerkeverék (vagy ha pl gluténmentest nem tudtál beszerezni akkor fahéj ami gm)
1 kk szódabikarbóna
150 g nádcukor vagy ennek megfelelő édesítő
40 ml olaj
kis só
3 tojás
Elkészítés:
a lisztet, szódabikarbónát, a sót és a fűszerkeveréket elkeverjük. A sült sütőtökről leszedjük a héját és a magokat is. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, olajat (lehet kókuszzsír is, csak figyelj mert így több kalória lesz) és a száraz összekevert hozzávalókat. Végül az olajat belecsurgatjuk közben keverjük. Kis papírkapszikba vagy kis darabokra vágott sütőpapírba kanalazzuk és 180 fokon 30 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése