2019. szeptember 11., szerda

Isteni sütőtökös muffin

Itt van az ősz és a sütőtökszezon. Ha egy nagy sütőtököt megsütök sokféle étel készül belőle. Sztenderd a muffin, a krémleves és a sütőtökös krumplipüré. Imádom az őszt és minden őszi finomságot szőlőt körtét sütőtököt. Szeretem ebben a receptben hogy az egészet csak össze kell keverni és már kész is. Nagyon könnyű tej- és gluténmentes süti.









Hozzávalók:
250g rizsliszt (vagy még jobb a barnarizsliszt, mert az hosszan felszívódó szénhidrát)
400 g sült sütőtök (csak a húsa, ez az adag kb egy kis sütőtök)
2 kk mézeskalács fűszerkeverék (vagy ha pl gluténmentest nem tudtál beszerezni akkor fahéj ami gm)
1 kk szódabikarbóna
150 g nádcukor vagy ennek megfelelő édesítő
40 ml olaj
kis só
3 tojás

Elkészítés:
a lisztet, szódabikarbónát, a sót és a fűszerkeveréket elkeverjük. A sült sütőtökről leszedjük a héját és a magokat is. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, olajat (lehet kókuszzsír is, csak figyelj mert így több kalória lesz) és a száraz összekevert hozzávalókat. Végül az olajat belecsurgatjuk közben keverjük. Kis papírkapszikba vagy kis darabokra vágott sütőpapírba kanalazzuk és 180 fokon 30 percet sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése