Itt van az ősz és a sütőtökszezon. Ha egy nagy sütőtököt megsütök sokféle étel készül belőle. Sztenderd a muffin, a krémleves és a sütőtökös krumplipüré. Imádom az őszt és minden őszi finomságot szőlőt körtét sütőtököt. Szeretem ebben a receptben hogy az egészet csak össze kell keverni és már kész is. Nagyon könnyű tej- és gluténmentes süti.
Hozzávalók:
250g rizsliszt
400 g sült sütőtök (csak a húsa, ez az adag kb egy kis sütőtök)
2 kk mézeskalács fűszerkeverék
1 kk szódabikarbóna
150g nádcukor
80 ml olaj
kis só
2 tojás
Elkészítés:
a lisztet, szódabikarbónát, a sót és a fűszerkeveréket elkeverjük. A sült sütőtökről leszedjük a héját és a magokat is. Hozzáadjuk a tojást és a száraz összekevert hozzávalókat. Végül az olajat belecsurgatjuk közben keverjük. Kis papírkapszikba vagy kis darabokra vágott sütőpapírba kanalazzuk és 180 fokon 30 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése