2017. augusztus 16., szerda

Kapros krumplisaláta másként

Eddig nem volt a kedvencem a kapor de ebben a receptben szerintem az arányok miatt lesz isteni ez a saláta. Kevesebb kapor és a tartár része sincs túlnyomva éppen hogy észrevehető és nem túl édes. Tudom ez egy olyan átlagos étel de krumpli saláta és krumpli saláta közt óriási különbségek vannak.
Szuper grillezett húsok vagy grill sajt mellé de én még magában is ettem belőle.











Hozzávalók:
1,3 kg burgonya
1 fej lilahagyma
kis csokor friss kapor
200 ml vegán majonéz
1 ek olívaolaj
1 tk dijoni mustár
1 citrom lereszelt héja
fél citrom lefacsart leve
só, bors

Elkészítés:
A krumplikat héjában jó adag vízben megfőzöm. Villával ellenőrzöm, hogy a közepe is puha-e. Kb 20-25 perc, túlfőzni nem érdemes mert szétesik. Ha kész leszűröm és hideg vízben lehűtöm. Meghámozom, karikára vágom, hozzáadom a megpucolt és vékonyan felszeletelt lila hagymát és az apróra vágott kaprot. Egy másik kis tálkában kikeverem a majonézt, az olívaolajat, a mustárt a citrom héját és levét sóval és borssal. Az öntetet összekeverem a krumplival és megszórom még egy kicsi kaporral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése