2017. február 28., kedd

Édesburgonyás babos burgerfasírt

Ez egy quinoás vegaburger "hús", ami 20 perc alatt kész. Tojásmentes fasírt. Nagyon jól megy hozzá a chili, de ha esetleg többen eszik ezt a fasírtot gyerekek is akkor ne bele tegyük, hanem kínáljunk mellé chili szószt. Az egyébként is babos ízhez nagyon jó kiegészítő egy kis paprikás-paradicsomos erős szósz.













Hozzávalók:
1 tk lenmag 3 tk meleg vízzel elkeverve tojás helyett
1 nagy édesburgonya (kb a megpucolt súlya 230g)
140g quinoa
egy 255 g nettó tömegű konzerv bab jól átmosva lecsöpögtetve
2 tk őrölt koriander (vagy egy nagy marék friss összevágva)
1 kk kömény
1 tk oregánó
1 tk Himalája só
1 tk citromlé
ha szereted erősebben akkor 1 tk chilipor
kókuszzsír a sütéshez (1-1 ek)

Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk, egy kis lábosba tesszük felöntjük vízzel hogy ellepje és megfőzzük. A quinoát átmossuk (szitán engedjük le róla a levet, hogy ne veszítsünk a szemekből a mosásnál) és dupla annyi vízben feltesszük főni. Mindkettő megfő 15 perc alatt. Közben a lenmagot a meleg vízzel elkeverjük és állni hagyjuk. Ha kész van a quinoa valószínűleg nem maradt rajta víz de ha igen akkor leszűrjük, ugyanígy az édesburgonyát is. Egy nagy tálba tesszük az összes hozzávalót és krumplinyomóval áttörjük. megkóstoljuk, hogy kell-e még bele fűszer vagy só, nyugodtan megkóstolhatjuk hiszen nincs benne se hús se tojás. Kézzel 9 nagyobb fasírtot formázunk. Egy evőkanál kókuszzsíron kisütünk 4 fasírtot, oldalanként 5-5 perc. Egy nagy lapát és egy evőkanál segítségével óvatosan megfordítjuk, figyelni kell, hogy ne essen szét. A másik adag előtt újabb egy evőkanál kókuszzsírt teszünk a serpenyőbe majd kisütjük a másik ötöt is. Chiliszósszal vagy guacamoléval megkenve egy nagy szendvicsben tálaljuk sok zöldséggel vagy akár magában is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése