
Hozzávalók
50g barna rizsliszt
40g gluténmentes zabpehely
28g quinoa (ez megfőzve kb 40 g lesz)
1 tk fahéj
1,5 tk szódabikarbóna
1/2 tk Himalája só
55g áfonya (lehet mélyhűtött is)
1 banán
100 ml rizstej
80 mg nyers nádcukor
1/2 tk vanília kivonat
2 ek lenmag (5 ek meleg vízben áztatva ez lesz a ragasztóanyag a tojás helyett)
Elkészítés:
A lenmagot a meleg vízbe beáztatjuk kb 5 percre. A quinoát megmossuk és 3-szor annyi vízbe feltesszük főni. A főzési idő 15 perc. Közben a zabpelyhet a rizslisztet a fahéjjat, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük. Egy másik tálban pedig összeturmixoljuk a banánt, a rizstejet, a nádcukrot és a vaníliakivonatot valamint a megduzzadt lenmagot. Ha a quinoa megfőtt szűrőn át leöntjük a vizet és máris felhasználhatjuk hiszen nincs benne tojás hogy ártana bárminek is a meleg. A szárazanyagokhoz keverjük. Összedolgozzuk a nedves és a szárazanyagokat majd beleforgatjuk az áfonyaszemeket. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 percet sütjük. Utána kivesszük a sütőből és hagyjuk a muffinsütőben kihűlni! Ez fontos mert csak így lehet majd kiszedni a muffinpapírból ha meghűlt. Kb 20 perc.
Főtt quinoa:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése