2016. július 19., kedd

Zöldségfasírt

Ez egy kívül ropogósra sült belül krémes fasírt, lereszelt zöldségekből és babkrémből áll főleg, ezért is lesz omlós lágy belseje. Jó vegaburgerbe vagy akár magában is pl kaporszósszal vagy csak egy kis mustárral. A zöldségek ellenére igen laktató én kettőnél többet nem birok belőle enni. Az ihletet egy grillkönyv adta de kisütve szerintem sokkal ütősebb (és jobban egyben marad és nem ég meg a külseje ellenben jobban átsül a belseje) mint grillezve.













Hozzávalók:
500 g bab (előre főzött vagy konzerv)
1 tojás
2 kisebb cukkini
1 sárgarépa
1 ek oregánó
1 ek bazsalikom
80g gluténmentes liszt
panírozáshoz gluténmentes morzsa
kisütéshez kókuszzsír

Elkészítés:
először jöjjön a küzdelmes rész a cukkinit és a répát lereszeljük a közepes lyukú reszelőn. A babot és a tojást összekeverjük kissé megnyomkodjuk hogy püré állaga legyen vagy le is lehet turmixolni. Ízesítjük a zöldfűszerekkel, sót nem teszünk rá mert a zöldségek levet eresztenek a sótól. A lereszelt zöldségeket kicsit kinyomkodjuk hogy ne legyen leve. A fűszeres babbal és a liszttel összegyúrjuk. Féltenyérnyi lepényeket formázunk és bepanírozzuk. Ha van idő állhat egy fél órát. Kókuszzsírban kisütjük. Ne süssük sokáig mert nagyon magába szívhatja a kókuszzsírt így a kalóriatartalma nagyon megnőhet. Pár perc és kész is, hiszen csak a külső része kell megkeményedjen belül omlós marad a sok zöldség. A fűszerezéssel kísérletezhetünk én még mindig tudok beletenni még többet. Készíthetünk hozzá fűszeres rizstejszínes szószt, csiliszószt vagy ehetjük friss salátával rizzsel vagy használhatjuk hamburger "húsnak" is. Lilahagymával, káposztasalátával, édesburgonyachipssel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése