
Hozzávalók:
500 g bab (előre főzött vagy konzerv)
1 tojás
2 kisebb cukkini
1 sárgarépa
1 ek oregánó
1 ek bazsalikom
80g gluténmentes liszt
panírozáshoz gluténmentes morzsa
kisütéshez kókuszzsír
Elkészítés:
először jöjjön a küzdelmes rész a cukkinit és a répát lereszeljük a közepes lyukú reszelőn. A babot és a tojást összekeverjük kissé megnyomkodjuk hogy püré állaga legyen vagy le is lehet turmixolni. Ízesítjük a zöldfűszerekkel, sót nem teszünk rá mert a zöldségek levet eresztenek a sótól. A lereszelt zöldségeket kicsit kinyomkodjuk hogy ne legyen leve. A fűszeres babbal és a liszttel összegyúrjuk. Féltenyérnyi lepényeket formázunk és bepanírozzuk. Ha van idő állhat egy fél órát. Kókuszzsírban kisütjük. Ne süssük sokáig mert nagyon magába szívhatja a kókuszzsírt így a kalóriatartalma nagyon megnőhet. Pár perc és kész is, hiszen csak a külső része kell megkeményedjen belül omlós marad a sok zöldség. A fűszerezéssel kísérletezhetünk én még mindig tudok beletenni még többet. Készíthetünk hozzá fűszeres rizstejszínes szószt, csiliszószt vagy ehetjük friss salátával rizzsel vagy használhatjuk hamburger "húsnak" is. Lilahagymával, káposztasalátával, édesburgonyachipssel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése