2016. január 13., szerda

Humusz lencséből és dióból sós ropogóssal

A humusz most nem csicseriborsóból hanem lencséből készül. A további hozzávalók pedig az alap humusz hozzávalók. Hozzá tojás- és tejmentes sós rudacskákat sütöttem, hogy legyen mivel eszegetni. Vega étel, de a húsevőknek is ízlett.






Hozzávalók a humuszhoz:
20 dkg lencse
8 dkg dió
Himalája só, bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl extra szűz olívaolaj
1 nagy citrom leve
1 tk őrölt koriander
petrezselyem a díszítéshez

A sós rúdhoz:
20 dkg teljes kiőrlésű liszt vagy gluténmentes shar B
13 dkg növényi nem hidrogenizált margarin
Himalája só
6 ek víz
1 ek ecet

Elkészítés:
a lencsét sós vízben 20 percig főzzük vagy amíg meg nem puhul. A sós rúdhoz a hozzávalókat összegyúrjuk és fóliában hűtőben pihentetjük. A humusz többi hozzávalóit a turmixba töltjük és ha kész a lencse azzal együtt turmixoljuk. Vigyázat ha forrón töltjük bele a turmixba és kifröccsen az fájni fog. Ellenőrizzük hogy a turmix teteje biztos hogy teljesen le van-e zárva. Ha sűrűnek ítéljük a humuszt adjunk hozzá a lencse főzővizéből. A tésztát kivesszük a  hűtőből kinyújtjuk és hosszúkás rudakat formálunk belőle. 180 fokon 20-25 percig sütjük. A humuszt ha meghűlt petrezselyemmel díszítjük és mellé kínáljuk a sós rudakat. Én szeretem a humuszt chiliszósszal így a tálaláskor azt is adtam hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése