2015. június 3., szerda

Grillezett csirkemellből Cézár saláta

Azt agyaltam ki, hogy grillezzünk mindenféle pácolt csirkét és zöldségeket, fasírtot és töltött húst és milyen jó lesz napokig csak az összeállítással kell már csak foglalkozni, a sütéssel nem, arról nem is beszélve, hogy amellett hogy időt nyertem, a grillezett pácolt ételek íze utánozhatatlan. A grill cuccok olyanok mint az élet, ha megtaláltad az igazi faszenet, gyújtóst, pácokat, minőségi húsokat akkor többet nem tágítasz és újra és újra akarod. Ezek közül jön most egy grillcsirke amiből ma Cézár salátát csináltam.


Hozzávalók:
40 dkg filézett csirkemell vagy filézett csirkecomb
Himalája só, frissen tört bors, olívaolaj
2 kk mustár
fél kk Dijoni mustár
4 fújásnyi kb egy-két ek balzsamecet
1 gerezd fokhagyma
Himalája só, bors
kis csésze olívaolaj 80ml vagy amennyit szerettek hozzá
7 tojás
50 g parmezán
egy fej saláta

Elkészítés:
a csirkemellet kisebb csíkokra vágjuk, sózzuk borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal,majd jól összedolgozzuk, hogy mindenhol egyenletesen legyen az olajból. Ha előkészítettük a grillt és már szuper a parázs, mehet rá a csirke adagonként. Oldalanként kb 5 perc. A tojásokat feltesszük vízben főzni, forrástól 3-5 perc és készen vannak, megpucoljuk és négybe vágjuk. A salátát feldaraboljuk, a mustárokat, sót, borsot , balzsamecetet, áttört fokhagymát, olívaolajat összekeverjük egy kézi habverővel. Ha minden megvan akkor összeállítjuk és a tetejét megszórjuk parmezánnal. Ha van rá idő egy órát pihenhet a hűtőben.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése