2015. június 25., csütörtök

6 tipp a nyaraláshoz

A nyaralás nem az az esemény amikor számoljuk a kalóriákat, az inkább az előtte lévő pár hétre jellemző. Viszont sokat tehetünk magunkért ha mégis rászánunk 5 percet hogy átgondoljuk, mit akarunk megengedni magunknak és mit nem.

Az egyik legsarkalatosabb pont, amikor hirtelen éhesek vagyunk és nincs nálunk étel ami szembejön először és csábító azt megkívánjuk és megesszük, már miért is ne tennénk hiszen egy évben legtöbben csak egyszer nyaralunk. Viszont ha veszünk pár csomag kesudiót vagy diákcsemegét az utazás előtt, ezzel könnyen átvészelhetjük a rohamokat ha nem akarunk előre gondolkodni az étkezés terén.

Kipróbálhatunk mindenféle újat. Érdemes az itthon kevésbé ismert tengeri herkentyűkből álló ételeket kipróbálni, és nem az olajban sült vagy tésztaféleségeket. Máris 1-2 kilóról beszélünk higgyétek el.

Minden nap engedjünk meg magunknak egy olyan finomságot aminek nem tudunk ellenállni. Végül is nyaralunk, enélkül önsanyargatás lenne. De csak egyet!

Nézzük meg a helyi piacot. Így megismerkedhetünk a helyi idény gyümölcsökkel-zöldségekkel, szokásokkal, emberekkel. Biztos hogy lesz valami egészséges finomság aminek nem tudunk ellenállni és máris örülünk mert ez sokkal jobb mintha egy nagy tál édességet vágtunk volna be ebéd után.

Viszonylag könnyű ellenállni a cukros italoknak és valami citrusos finomságot választani a nagy melegben mint pl a limonádé. Igyunk light italokat ha nem tudunk mégsem ellenállni az édes italoknak.

Mozogjunk. Gyönyörű a reggel pl erdő vagy víz mellett, ha eddig nem próbáltuk ki a reggeli futást most itt az alkalom. Ússzunk, teniszezzünk, másszunk falat, focizzunk a gyerekek is imádják a mozgást és jól is szórakozunk. Van konditerem a hotelban? Próbáljuk ki, jó buli lesz. Vagy vannak olyan órák ahol kipróbálhatjuk a tai chit vagy a rúdtáncot. Ezt otthon lehet hogy úgysem tennénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése