2015. április 28., kedd

Csokis mini falatok

Vasárnap mindig előre sütök-főzök, előkészülök. Kis adagokban bedobozoltam egy-egy adag ilyen csokis-mandulás falatot ami nagyon jól jön majd egy tízóraira vagy amikor éppen úgy érzem hogy édességet ennék, nem nyúlok majd semmi cukroshoz hanem eszem egy falatot a cukor-, tej- és gluténmentes csokis aprósütiből.















Hozzávalók:
40 g zsírszegény kakaópor
10 dkg mandula
30 dkg rizsliszt
fél tk foszfátmentes sütőpor
1 kk Himalája só
2 kk fahéj
20 dkg növényi vaj
1 tojás sárgája
10 dkg eritritol vagy más természetes édesítőszer

A mandulát megpirítjuk a sütőben 160 fokon 5 perc alatt. Ez az amit nem érdemes kihagyni nem fogjuk megbánni mert sokkal finomabb lesz tőle a süti. Összekeverjük a rizslisztet, fahéjat, kakaóport, sót és a mandulát miután megpirult ledaráljuk és hozzáadjuk azt is. A vajat, az eritritolt, a tojás sárgáját habverővel összekeverjük. Összekeverjük egy fakanállal a folyékony és a száraz hozzávalókat. Először morzsás aztán pedig olyan lesz az állaga mintha kókuszgolyót készítenénk. Pici kiskanálnyi gombócokat gyúrunk és kicsit lelapítjuk. Ha ekkorákat készítünk akkor 160 fokon elég neki 15 perc és kész. Megszórhatjuk még porrá darált eritritollal tálalás előtt. Nekem 75 kis falat lett belőle ami két tepsiben fért el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése