2015. március 26., csütörtök

Öntött karfiol

Egyik kedvencem. Érdemes nagyobb adag karfiolt előre megfőzni és lefagyasztani, kisebb adagokban. Nagyon laktató zöldség egytálétel.


















Hozzávalók:
egy fej karfiol
egy doboz laktózmentes tejföl
egy 200 ml rizstejszín
2 tojás
só, bors


Elkészítés:
a karfiolt a leveleitől megszabadítjuk, apró rózsákra szedjük, megmossuk. Hideg vízben (jól lepje el) sóval feltesszük főni, forrás után 5 perc is elég. Közben elkészítjük az öntetet, összekeverjük a tejfölt, tejszínt és a tojásokat majd fűszerezzük. Kiszedjük a főtt karfiolokat a vízből és egy tepsibe áttesszük az öntettel meglocsoljuk és 180 fokon (légkeverés) 40 percet sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése