2015. március 23., hétfő

Mandulás teasütemény

Apró mandulás keksz, tea vagy kávé mellé, beszélgetéshez, két mondat között egy szemet pont be lehet dobni. Mandulás-fahéjas-mazsolás...isteni.

















Hozzávalók:
20 dkg rizsliszt
10 dkg mandula (vékonyra vágott mandula szeletek)
7 dkg mazsola
10 dkg eritrit (vagy valamilyen édesítő)
kis tk sütőpor (foszfátmentes)
25 dkg növényi margarin
1 kk fahéj (őrölt)
2 tojássárgája
pici só


Elkészítés:
lisztet, mandulát, mazsolát, fahéjat, eritritet és a sütőport összekeverjük picit sózzuk. A vajat és a tojássárgáját hozzákeverjük majd hűtőbe tesszük egy órára vagy egy éjszakára. Sütéshez 180 fokra előmelegítjük a sütőt és a tésztából apró kekszeket formálunk. A tészta lány de ha így nem tetszik akkor használhatunk laktózmentes teavajat is azzal keményebb lesz, bár itt a puhaság nem lesz hátrány. Gombócokat készítek és kilapítom. Nekem ez az adag egy tepsi keksz lett és 20 perc alatt sült meg, de ha kisebb kekszeket teszel több tepsibe lehet hogy elég a 15 perc is. Melegen törik de ha van 4-5 perced míg kihűl akkor már jó kis keksz állagú lesz.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése