2015. március 9., hétfő

Articsókás-parmezános tészta



Nekem ez az étel tipikus borvacsora fogás. A fűszerben eltett articsóka különlegessége és tejszín helyett használt rizstejszín ínyenc fogást varázsol kb 20 percben. Vendégvárásra ideális, marad idő a beszélgetésre és nem kell az utolsó perceket sem kicentizni és választani a főzés, az előtér felmosása és a sminkelés közt :)












Hozzávalók:
200g fűszeres ecetes olajban eltett articsóka (Aldiban a konzerveknél kb 600.- kis átlátszó üvegben)
10 dkg füstölt húsos szalonna vagy sonka
3 gerezd fokhagyma
200 g rizstejszín
1 szál póréhagyma
egy csomag tészta (gluténmentes)
pár ág rozmaring (egészben)
100g parmezán (laktózmentes)


Elkészítés:
a tésztának feltesszük a vizet sózzuk, majd ha forr beletesszük a tésztát és "al dente" tehát nem teljesen kifőttre főzzük. A sonkát vagy szalonnát apró kockákra vágjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk az articsókát a pácolajjal együtt ami az üvegben van. Karikára vágjuk a pórét (csak a fehér részt) és a fokhagymát átnyomjuk fokhagyma nyomón. Ezeket is hozzáadjuk a szál rozmaringgal együtt. Majd felöntjük egy deci vízzel (vagy húsleves alaplével). Ha felforrt mehet bele a rizstejszín is. A tésztát leszűrjük és a mártásba forgatjuk. Ellenőrizzük, hogy elég sós-borsos-e ha nem utána fűszerezünk. Kivesszük a rozmaring ágat majd tálaljuk, parmezánnal megszórva.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése