2014. augusztus 5., kedd

Tökmagos sárgarépa leves

Ez a leves különleges, mert szerintem nem mindennap eszünk tökmagot vagy tökmagolajat sárgarépával. Mikor elmondtam a férjemnek hogy mi lesz a vacsi, hát nem tört ki üdvrivalgásban, viszont amikor megkóstolta nagy meglepődés volt ugyanis ez a sárgarépa leves a tökmaggal finom! Azért nem lett belőle krémleves (ami sokkal elegánsabb külsőt kölcsönzött volna neki) mert nekünk jobban esik ilyen állaggal enni mint a pép. Próbáljátok ki és ez a fogás a hó végére is jó választás :) A tökmagolaj pedig az a fajta amit ha egyszer megveszel akkor pár évig nem kell új üvegbe fektetni. Vitaminban igen gazdag A-, E-, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitaminokat tartalmaz. 







Hozzávalók:
800 g sárgarépa (7-8 darab)
két fej vöröshagyma apróra vágva
Himalája só
50-100 g hámozott tökmag
tányéranként egy-egy ek tökmagolaj

Elkészítés:
a sárgarépákat megpucoljuk és hogy hamar megfőljön, felkarikázzuk. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd rátesszük a sárgarépákat megsózzuk és felöntjük annyi vízzel hogy hogy 2 cm-el ellepje. Kb 25 perc míg megfő, villával ellenőrizzük hogy puha-e. Tálaláskor megszórjuk tökmaggal és meglocsoljuk egy-egy ek tökmagolajjal. Pikánsabb íz kedvéért csilivel is megszórhatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése