2014. augusztus 10., vasárnap

Piskótatekercs eperlekvárral


Ennél a receptnél most megtapasztaltam a sütőpapír nélküli sütés és a sütőpapírral való sütés hihetetlen különbségeit, mert az első tepsibe jutott a másodikba már nem :) A képek az elsőről készültek amiben volt sütőpapír a másodikkal annyit szenvedtem míg kihámoztam belőle és nem is lett ilyen szép a külseje. A mosogatásról meg ne is beszéljünk. Úgyhogy maradok a sütőpapírral való sütés lelkes híve továbbra is. A recept nagyon egyszerű és gyors a feltekerése pedig nem igényelt semmilyen macerát.



Hozzávalók:
11 tojás
10 ek méz vagy édesítő
11 ek gluténmentes liszt
csipetnyi só
10-12 ek eperlekvár


Elkészítés:
A tojássárgákat és a mézet/cukrot kikeverjük a fehérjéket jól felverjük. A cukros alaphoz hozzákeverjük a sót, lisztet majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Két nagy tepsiben elosztjuk a tésztát és 180 fokon 15 percet sütjük. Ha kihűlt leszedjük szép óvatosan a sütőpapírról és megkenjük a lekvárral mindenhol egyenletesen és feltekerjük. Nem kell hozzá vizes ruha simán feltekerhető kézzel. Feltekerés után magától úgy marad nem kell befóliázni.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése