2014. június 7., szombat

Meggyes kókuszos muffin

Annyira gyönyörű meggyet kaptam a piacon, hogy muszáj voltam összekombinálni a délutáni süteménnyel.  Így született a meggyes-kókuszos változat és az a fajta ami akkor sem esik szét ha leszedjük a papírkapszlit (ez a nagyon sok kókusz felhasználásával készült sütiknél elég ritka :) ). Annyira finom, ahogy a meggy szinte alig sül meg és egészben marad, nálunk nem hűlt ki teljesen egy darab sem, kb 10 percet élt egy muffin tepsinyi.







Hozzávalók:
300 ml víz
100 g kókuszreszelék
(lehet hozzáadni két ek kókusztejport ettől kicsit krémesebb az íze de ez elhagyható)
3 ek méz (ha édesebben szereted akkor tegyél még bele)
2 tojás
70 g barna rizsliszt
fél csomag foszfátmentes sütőpor
15 dkg meggy (még magos állapotban mértem)

Elkészítés:
 keverjük a vízbe a kókuszreszeléket. A tojást verjük fel a mézzel majd keverjük csomómentesre a liszttel és a sütőporral végük tegyük bele a megáztatott kókuszt a vízzel együtt. A kimagozott meggyet is beleszórjuk. Már mehet is a papírkapszlikba és 180 fokon 20 percre a sütőbe.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése