2014. június 20., péntek

Banános-vaníliás tejberizs

Hogyan is lehet a tejberizst még egészségesebbé tenni? Ha elhagyjuk a cukrot és az UH tejet akkor már nyert ügyünk van. Finom, gyors reggelit kapunk. És a variáció a gyümölcsszezonban vagy akár az aszalt gyümikkel végtelen.









Hozzávalók:
15 dkg rizs (a barna jobb mint a fehér)
kis kanál kókuszzsír
2 nagyobb banán
egy bio vaníliás pudingpor (glutén- és laktózmentes, Mediline 360.-)

Elkészítés:
a rizst a felmelegített kókuszzsíron kicsit megfuttatjuk tehát 1-2 percig kevergetjük míg kicsit megfehéredik a színe majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje plusz még egy két ujjnyi vagy centi vízzel több legyen rajta. Lefedjük egy fedővel és hagyjuk felforrni. Közben a pudingport 2 deci vízzel elkeverjük és édesítő vagy cukor helyett banánnal édesítjük. Tehát a csomómentesre kevert pudingporba bevagdossuk a banánkarikákat majd egy villával összetörjük kisebb darabokra. Itt majd lehet kísérletezni hogy kinek mennyi banán kell ahhoz hogy elég édes legyen nekünk a kettő elég volt. Ha a víz már kezd leforrni a rizsről már látjuk hogy nem áll már a tetején, akkor beleöntjük a pudingport banánostul. Lezárjuk alatta a gázt. Jól átkeverjük hogy mindenhova jusson banán és még egy pár percig lefedve pároljuk már a gázrózsát elzártuk csak úgy magában párolódik egy kicsit a melegben. Még plusz gyümölcsökkel vagy magokkal turbózhatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése