2014. május 12., hétfő

Rozmaringos tökmagos paleó kenyér

Újabb paleó kenyér ez egy amolyan szép magas így elég nagy szeletes kenyér lett és a friss rozmaring igen feldobja.

Hozzávalók:
200 g őrölt szezámmag
5 dkg tökmagliszt
3-4 kk frissen összevágott rozmaring
Himalája só
6 tojás
2 kk sütőpor
2 ek víz



Elkészítés:
egy kenyér eddigi tapasztalataim szerint vagy az élesztőtől lesz magas, vagy a kemény tojásfehérjétől ez most az utóbbi.
A szezámmagot megőröljük, hozzáadjuk a tökmaglisztet, a sütőport, a rozmaringot és a sót. A tojások sárgáját és fehérjét kettészedjük a sárgájához adjuk a 2 kanál vizet, a fehérjét minél keményebbre verjük. A liszthez adjuk a tojássárgáját majd a fehérjét óvatosan beleforgatjuk és sütőpapírral bélelt őzgerincbe öntjük (vagy bármilyen formába). 180 fokon 35 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése