2014. február 3., hétfő

Kesudió tejföl/tej

Végre én is kipróbálom hogyan lehet maggal helyettesíteni a tejtermékeket. Először ezt a kesudió tejfölt próbáltam ki mert szerettem volna a székely káposztára tejfölt tenni. Nem gondoltam hogy pont olyan lesz mint a tejföl de végül a közelében sem volt :D viszont a káposztához keverve olyan lett a végeredmény mintha lágy tejszínnel locsoltam volna meg úgyhogy boldog vagyok. Szerintem nem olyan sűrű (bár a víz adagolásával biztos lehet ezen segíteni) mint a tejföl és persze nem savanyú, viszont tényleg jó lett a végeredmény. Szóval ha hasonlóra szeretnéd használni pl krémlevesekhez vagy hús mellé mártáshoz akkor biztos befutó lesz, főleg annak aki nem tud egyébként tejterméket fogyasztani.

Hozzávalók:
5 dkg kesudió ( sótlant vettem a piacon 250.-/10 dkg)
annyi víz amennyi pont elfedi (kb fél deci)
és egy pici Himalája só

Elkészítés:
beleöntjük a turmixba és jó 2-3 percen keresztül turmixoljuk míg teljesen folyékony nem lesz. Kicsit sokáig tart de kitartás. Ha nem szeretjük ha darabok maradnak benne (én a maradékot a kávémhoz használtam fel és abba nem jó a darabos) akkor szűrjük le egy kis szűrőn át.



 

2 megjegyzés:

  1. Megirnad, melyik piacon kaptal 250-ert kesut? koszi!

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Veresegyház az Innovációs Center mellett a fodrászattal szemben ahol a húsosok vannak. Sokféle mag van és aszalt gyümik. Szombati napon voltam kint.

    VálaszTörlés