2014. január 27., hétfő

Aszalt paradicsomos tökmagkenyér

Azt hiszem míg élek és kísérletezni tudok addig mindig újabb és újabb ötleteket fogok kipróbálni kenyérsütéshez. Ez most olyan olaszos mégis nagyon puha belsejű lett de a külseje ahol kicsit ropogósabb ott olyan mint az álom. Azt hiszem eddig ez a legjobb reform kenyerem. Az aszalt paradicsom vásárlásánál figyelni kell hogy sós vagy édes, mert ha sós akkor tényleg nagyon kicsi kell belőle. Ha a tökmagot nem akarjuk hogy domináljon akkor mehet bele több mandula és kevesebb tökmag.

Hozzávalók:
20 dkg őrölt mandula
20 dkg tökmagliszt
1 dl tisztított víz
3 tojás
3 kk Himalája só
2 kk fűszerkeverék (koriander, fokhagyma, kakukkfű, chili és petrezselyem)  
1-2 szem aszalt paradicsom apróra vágva

Elkészítés:
a sütőt 180 fokra melegítjük. A száraz és a folyékony hozzávalókat külön-külön összekeverjük. Majd összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt őzgerinc formába tesszük és 25-30 perc alatt készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése