Azt hiszem míg élek és kísérletezni tudok addig mindig újabb és újabb ötleteket fogok kipróbálni kenyérsütéshez. Ez most olyan olaszos mégis nagyon puha belsejű lett de a külseje ahol kicsit ropogósabb ott olyan mint az álom. Azt hiszem eddig ez a legjobb reform kenyerem. Az aszalt paradicsom vásárlásánál figyelni kell hogy sós vagy édes, mert ha sós akkor tényleg nagyon kicsi kell belőle. Ha a tökmagot nem akarjuk hogy domináljon akkor mehet bele több mandula és kevesebb tökmag.
Hozzávalók:
20 dkg őrölt mandula
20 dkg tökmagliszt
1 dl tisztított víz
3 tojás
3 kk Himalája só
2 kk fűszerkeverék (koriander, fokhagyma, kakukkfű, chili és petrezselyem)
1-2 szem aszalt paradicsom apróra vágva
Elkészítés:
a sütőt 180 fokra melegítjük. A száraz és a folyékony hozzávalókat külön-külön összekeverjük. Majd összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt őzgerinc formába tesszük és 25-30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése