2013. november 9., szombat

Narancstorta szülinapra

Szülinapi kihívás. Tejmentesen kell elkészítenem a szülinapi tortát és ha lehet zabból. Így jött a zabpiskóta és a vaníliakrém narancsléből készítve. Nem gondoltam volna hogy ennyire jó lesz, de tényleg. :)

Hozzávalók:
Zabpiskóta:
90 g teavaj laktózmentes
6 tojás
150 g xilit vagy eritritol vagy stevia
 150 g zabliszt (zabpehely megőrölve, lehet gluténmentes)
Krém:
5 db narancs
1 narancs a díszítéshez
25 dkg teavaj laktózmentes
1 csomag vaníliás puding (lehet paleolit vagy lehet fehérjeporból készül puding is de ne legyen túlhígítva, habár a sok vajtól ez nem túl kevés kalória, nem egy fitness torta)
3-4 ek édesítő

Elkészítés:
Zabpiskóta:
Tortaformát sütőpapírral kibélelem. A vajat kis lángon megolvasztom. A tojássárgákat a cukorral kikeverem, a vajat nem túl forrón hozzáöntöm (nem akarom hogy a tojás megsüljön) majd beleteszem a zabpehelyből őrölt zablisztet. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverem. A tojáshabot hozzáteszem a masszához. Óvatosan keverem hogy a hab ne törjön össze. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt megsütöm. Ha kész hagyom kihűlni ez kb 60 perc.

Narancskrém:
Kifacsarjuk a narancsokat, jól jöhet egy elektromos facsaró (kb 3.000.- nagybevásárló-központokban és ilyenkor nagyon jól jön). A pudingot úgy főzzük meg ahogyan tejjel szoktuk csak most tej helyett narancslevet teszünk hozzá. A pudingot az édesítővel elkeverjük egy pici narancslével és a többit felmelegítjük ha már kicsit is meleg beleöntjük az édesített pudingport és pár perc alatt kézi habverővel jól összekeverjük.

A zabpiskótát három részre vágjuk (vízszintesen). Először az első szintet töltjük meg, tudom hogy folyós a krém, de ha rákenjük akkor a piskóta beszívja és majd a hűtőben meg is szilárdul nem kell aggódni. Majd jöhet a következő szint. Aztán pedig be is vonjuk kívül az egészet. Narancs szeleteket vágunk nagyon vékonyakat és azzal díszítjük a tetejét. Hűtőben egy óra alatt megdermed.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése