2013. november 7., csütörtök

Almás padlizsánkrém

Fogyókúrához tökéletes és finom sőt egészséges. Nekem ez is egy tipikus őszi étel. Ehetjük sajtokkal (mi Brie sajttal ettük) dióval, pirítóssal de akár húsra is kenhetjük vagy összesüthetjük öntött karfiollal is. Van ahol a padlizsánkrémet levesbe is beleteszik. Ki kell próbálni!

Hozzávalók:
egy egész padlizsán
2 kk mustár
egy gerezd fokhagyma
Himalája só, bors
egy alma

Elkészítés:
a padlizsánt szeletekre vágjuk (4-6 rész) sózzuk-borsozzuk és 180 fokon 40 perc alatt puhára sütjük. Az almát apró darabokra vágjuk hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a mustár. Olyan magas falú edénybe tesszük hogy majd a botmixer ne tudja kicsapni a tálból a krémet. A padlizsánoknak kikanalazzuk vagy kivágjuk a belsejét a külseje nem kell. Az előkészített hozzávalókhoz adjuk és az egészet összeturmixoljuk.



1 megjegyzés:

  1. Elkészítettem. Gyors és egyszerű (persze miután megsült a padlizsán). Zellervagdaltra kenve fogyasztottuk. Nagyon finom volt. Köszi a receptet.

    VálaszTörlés