Hangulatos őszi fogás. Imádom ezeket a színeket és ezeket az ízeket is. Így magában is egész kerek fogás de adhatunk hozzá pl amaránt polentát is.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
egy fürt szőlő
három mandarin
6 ek mustár
egy gerezd fokhagyma
1/2 kk kömény
1/2 kk csili
Himalája só
bors
1/2 kk majoranna
1/2 kk kakukkfű
Elkészítés:
a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és 3 ek mustárral és egy lereszelt fokhagymával, majd a többi fűszerrel megszórjuk. Kókuszzsíron (1 ek) kisütjük oldalanként kb 2-3 perc alatt. Kiszedjük egy tálra és letakarjuk hogy melegen maradjon. A szőlőt megmossuk, a magokat kiszedjük, a mandarint megpucoljuk. A megmaradt kókuszzsírba 2-3 ek balzsamecetet öntünk, majd 3 ek mustárat teszünk bele beleszórjuk a szőlőt és a mandaringerezdeket 3 percig összefőzzük majd a csirkeszeletekre öntve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése