2013. október 17., csütörtök

Gorgonzolás almasaláta

Ez az a saláta amiből senki sem tud sokat enni. Nagyon intenzív a sajt íze ezért sok gyümölccsel érdemes készíteni még akkor is ha már a sajtnak egy kis darabkája látszik csak ki a salátából, mert tényleg annyira felveszi a sok gyümölcsöt hogy nem is gondolnánk előre. Márványsajtból is nagyon finom és ha jöhet még bele kalória akkor fel lehet még turbózni mazsolával vagy szőlővel dióval, magokkal is. Ez a recept is az 5 percen belül elkészíthetők közé tartozik, nagyon jó előétel ha csak egy kis falatkára vágyunk de lehet uzsonna, én ma ezt reggeliztem.

Hozzávalók:
200g gorgonzola
2-3 nagy alma
egy fej fokhagyma

Elkészítés:
A gorgonzolát villával összetörjük, az almát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük és az egészet összeforgatjuk. Ha sokat áll míg asztalra kerül akkor egy kis citromlével lehet az almát meglocsolni hogy ne veszítsen a színéből. Igazából nem szükséges az ízeknek összeérni máris nagyon intenzívek, nem kell hogy álljon.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése