Három perc alatt kész, mutatós, olyan rusztikus külsejű darab. Finom és egészséges édesség. Tortának is megfelelő alap. Ez egy olyan recept mint amit a nagymamák könyvében olvasni egyszerű és nagyszerű.
Hozzávalók:
4 dkg holland kakópor
1 tojás
8 dkg vaj
1 sütőpor (foszfátmentes)
20 dkg liszt (én most gesztenyelisztet használtam, de a következőt zablisztből készítettem)
pici reszelt citromhéj
15 dkg édesítő (stevia, xilit, eritritol vagy ki mit használ)
1/4 l tej vagy tisztított víz
pici darab étcsoki kockák
Elkészítés:
a hozzávalókat összedolgozzuk és 180 fokon (légkeverés) 30 percet sütjük. A képen lévőt csak így simán ettük minden nélkül de lehet akár kettévágni és megtölteni lekvárral, így is kipróbáltuk (eperlekvárral) vagy megszórhatjuk (vagy a tésztába is tehetünk) egész szem diókat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése