2013. május 16., csütörtök

Indiai fasírt fetás uborkával és görög joghurttal

Ez a világ legjobb fasírtja! Kissé macerás mert meg kell tölteni de bőven megéri!!

Hozzávalók:
500 g darált hús
2 fej vöröshagyma
1 kk őrölt kömény
1 kk fahéj
Himalája só
bors
kis doboz feta
2 kígyóuborka
kis doboz görög joghurt
zöld fűszernövény
5 g napraforgó mag

Elkészítés:
150 g darált húst egy fej hagymával kókuszzsíron megpirítunk és megszórjuk sóval borssal és fahéjjal, majd hozzátesszük a  napraforgó magot.Hagyjuk kicsit kihűlni addig a maradék húst a másik fej vöröshagymát (ezt lereszeltem) sót, borsot, köményt összedolgozzuk. Most jön az újdonság a sült egyveleget a nyers golyóba töltjük, úgy a legkönnyebb formálni ha vizes a kezünk. Majd kisütjük. Az uborkát összevágjuk és összeverjük a fetával, kicsi citrommal is megönthetjük. A görög joghurtot mártásnak használjuk kis zöld fűszerrel ízesítjük és a fasírtot ebbe mártogatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése