Hozzávalók
75 dkg szilva (nekem ez két befőttesüvegnyi volt)
2 ek. xilit
1 kk. őrölt fahéj
A tojáshabhoz:
4 tojás
5 dkg xilit
6 dkg őrölt mandula
Elkészítés
A szilvát ha befőtt lecsöpögtetjük, ha friss akkor félbevágjuk. Kirakjuk vele a sütőforma alját majd meghintjük a xilittel és a fahéjjal. A tojás fehérjéket habbá verjük ne sajnáljuk az időt ez kb 4-5 perc. A tojás sárgáját kikeverjük a xilittel és hozzáadjuk a mandulaőrleményt. Beleforgatjuk a fehérje habot óvatosan hogy ne törjön össze. Rákanalazzuk a szilvára és 170 fokon 40 percig sütjük. Nagyon finom! Még a cukorbeteg dédinek is ízlett! Gluténmentes és tejmentes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése