2017. június 22., csütörtök

Barbecue oldalas grillen vagy sütőben

Jó kis nyári fogás a grillszezonban. Természetesen sütőben is ugyanolyan finom tud lenni. Nade akkor miért nem sütjük a barbecue oldalast gyakran grillen? Hát azért mert félünk hogy sokáig tart meg hogy nem sül át. Viszont az ízélmény kárpótol és ha még a trükk is megvan hogyan lehet felgyorsítani a grillfolyamatot akkor máris azt mondjuk: IGEN!! Akkor legközelebb legyen a sült oldalas falatkák!

Hozzávalók:
egy nagyobb darab oldalas (ne feledjük hogy csontonként fel fogjuk darabolni és egy kis csont meg a mellette lévő kicsi hús nem sok!)
4 ek barbecue szósz
4 ek barnacukor
2 dl paradicsomszósz
3 gerezd fokhagyma összepréselve
1 ek szójaszósz

Elkészítés
Attól függően, hogy grillezünk vagy sütőben sütünk, a sütőt melegítsük 190 C fokra. Ha grillezünk akkor még ne gyújtsuk be. Az oldalast megmossuk hideg víz alatt majd feldaraboljuk csontonként. Egy nagy lábosba tesszük és felöntjük hideg vízzel. Felforraljuk majd alacsony hőfokon főzzük 5-10 percig. Leöntjük róla a vizet és hideg vízben lehűtjük folyó víz alatt. Ha grillezünk akkor kezdhetjük melegíteni.
A hozzávalókat összekeverjük és a húsdarabokat jól beleforgatjuk.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk (különben vakarhatjuk-áztathatjuk mire újra vállalható állapotú lesz a sütés után a máztól). Sütőben 15 percig sütjük. Aztán felöntjük 1,25 dl vízzel hogy ne ragadjon le és sütjük még 20 percig. Igen tényleg csak 35 perc elég neki (ezért főztük elő, és ez egy szuper gyorsító eljárás). Grillezésnél bőszen forgatjuk.
Tálalhatjuk. Krumpli, rizs, saláta bármi illik hozzá.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése