Igazán könnyű, alacsony kalóriás, tej- és gluténmentes nyári vacsi. Ebből a kevés hozzávalóból egy sokszemélyes adag lesz, nem is gondolnánk ránézésre hogy komoly feladat eltüntetni egy tepsinyit egyszerre. Viszont lefagyasztani a tök állaga miatt már nem jó, na meg frissen a legfinomabb.
Hozzávalók:
egy nagy tök
250g mélyhűtött lazac
egy rizstejszín (200g)
2 tojás
só, bors, zöldfűszer
Elkészítés:
a lazacot felengedjük, a tököt meghámozzuk, karikára vágjuk és a közepéből a magos részt kivágjuk. A sütőt 180 fokon (légkeverés) előmelegítjük. Vizet melegítünk és ha forr több adagban előfőzzük a tököt. Pár perc elég. Majd lecsepegtetjük. A rizstejszínt a fűszerekkel és a tojással összekeverjük. A lazacot apró kockákra vágjuk. Egy nagyobb tepsiben a tök karikákat lefektetjük megszórjuk a halkockákkal és ebből több réteget készítünk. A zöldfűszeres tejszínnel meglocsoljuk. 25-30 perc alatt megsütjük, a teteje szép barna lesz. És megesszük :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése