2015. december 2., szerda

Karácsonyi keksz gluténmentesen - Paleolit!

Elkezdődött a karácsonyi készülődés, mennyire imádom. Csilingelő karácsonyi dalok, tervezgetés ki minek örülne. Ennek a keksznek biztos sokan, mert nincs benne se liszt sem magok, sem tejtermék. Nem tudok annyit sütni hogy elég legyen, újra és újra kell sütnöm. És a karácsonyi időszakban lehetséges is, hiszen ilyenkor többet sütök-főzök mint egy hétköznapon. Gyerekek is el tudják készíteni vagy sokat tudnak segíteni, így még nagyobb odaadással és lelkesedéssel készülhet ez a csokis keksz. Igazi paleo hatás.












Hozzávalók:
2 ek és 2 tk kókuszzsír vagy olaj
30g étcsokoládé
50ml méz
2 tojás
1 és fél tk vanília kivonat
100g kókuszliszt
fél tk fahéj

Elkészítés:
tedd a csokoládét és a 2 ek kókuszolajat egy mikrózható tálba és melegítsd össze. Majd hagyd 5 percig hűlni. Keverd össze a tojást, a vaníliát, a mézet és a csokoládét. Keverd óvatosan, hogy a tojások ne verődjenek fel. Keverd hozzá a kókuszlisztet és a fahéjat is. A tészta állaga olyan lesz mint a kókuszgolyóé. Tedd 30 percet a hűtőbe pihenni.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tésztát vedd elő a hűtőből és nyújtsd ki 1 cm vastagságúra (vagyis olyan vékonyra amennyire csak tudod). Frissentartó fóliát tegyél a tésztára és úgy kezd el kinyújtani különben esélytelen lesz vékonyra nyújtani. Forma kiszúróval szúrd ki a kívánt formát (nálam most kis csillag, szív és fenyőfa - IKEA). Olyat válassz amiből könnyű kiszedni, mert a kókuszliszt miatt pl a csillag legvége letörhet. A maradékokból mindig gyúrj új golyót és újra nyújtsd ki frissentartó fólia alatt. A kivágott formákat tedd át egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd a kekszeket 12-14 percig. Mielőtt tálalnád, hagyd kihűlni. Nekem 32 darab lett (egy tepsi).





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése