2015. április 18., szombat

Pác

Néha már unjuk a már ismert ízesítéseket, amiket hétről-hétre használunk vagy már előre elkészítve vesszük fűszerkeverékként. Ez egy tuti pác amiben egy óra is elég a húsnak ahhoz hogy isteni legyen az íze. Ez egy kiló húshoz ideális.







Hozzávalók:
1 kk őrölt koriander, kurkuma, kömény
2 kk pirospaprika
1 kk paradicsompüré vagy apró darabokra darabolt paradicsomhús
1 egész citrom
2 gerezd fokhagyma
2 kk laktózmentes joghurt (elhagyható)
4 cm meghámozott gyömbér
2 kk chili paprika
2 kk Himalája só


A fokhagymát és a gyömbér megtisztítjuk lehámozzuk és lereszeljük. Lereszeljük a citrom héját és a levét is kicsavarjuk. mindezeket a többi hozzávalókkal összekeverjük és beleforgatjuk a húst (csíkokra vágott csirkemellet, csirkecombokat, pulykamellet vagy akár pisztrángot). A húst érdemes meg is szurkálni, hogy jól belemenjen a pác. A húsokat 4 személyre valót 180 fokon 1 órát ha sütjük (utolsó 20 perc már nem lefedve hogy piruljon) elég lesz. Salátával vagy bármilyen körettel tálaljuk (pitával is lehet).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése