Ez egy nagyon könnyen elkészíthető ragu melynek tetején megsül a fánk a sütőben. Igen kiadós egytálétel, szerintem a legfinomabb ragu.
Hozzávalók:
700 sovány marha vagy sertés kockára vágva
5 nagy fej hagyma
2 kk stevia
2 ságarépa
5 dl húsleveslé
400 g darabolt paradicsom vagy sűrű paradicsomlé
1 kk Himalája só
fánkhoz:
200 g tökmagliszt és 70 szezámliszt (vagy diétának megfelelő 270 g liszt)
2 kk foszmentes sütőpor vagy sima sütőpor
1 kk Himalája só
70 g vaj vagy tisztított vaj
2 dl joghurt vagy cocomas
Elkészítés:
a kockára vágott húst süssük egy kis kókuszzsíron vagy vajon 10 percig majd adjuk hozzá a feldarabolt hagymát és a steviát, mérsékelt tűzön keverjük 3 percig. Aztán mehet rá a karikára vágott sárgarépa és újabb 3 perc párolás.
Engedjük fel a húslével és a paradicsomlével. Ha felforrt utána mérsékelt lángon fedő alatt főzzük 40 percet. Közben melegítsük be a sütőt 220 fokra.
Készítsük el a fánkot az utolsó 15 percben. Keverjük össze a liszteket, a sütőport, a sót és morzsoljuk bele a vajat és öntsük rá a joghurtot és gyúrjuk össze. A tésztát nyújtsuk ki 1 cm vastagra és szaggassunk ki 5 cm átmérőjű pogácsákat. Ezeket rendezzük el a pörkölt tetején és az előmelegített sütőben süssük 12-15 percig kész is van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése