2013. február 18., hétfő

Lazac teriyaki

A halas vacsik 5 és 15 perc alatt vannak kész és ez most pont szombat estére esett egy jó kis belvárosi könyvtárazás után. Aki nagyon gyorsan akar elkészülni az használhatja az előre elkészített teriyaki szószt van üveges és kis tasakos formában is. Annyira profik hogy még a szezámmagot is beleadagolják egyik-másik készítménybe. A köret elhagyható, én most tönköly tésztát használtam.

Hozzávalók:
250g lazac (mélyhűtött)
egy tasak teriyaki szósz vagy 10 ek szójaszósz, 10 ek rizsecet és 2 ek stevia vagy xilit, 1 ek szezámmag
1 szál répa
1 fej vöröshagyma
(fél csomag tönköly tészta vagy gluténmentes tészta is lehet)


Elkészítés:
A kiengedett vagy még fagyos lazac szeleteket (250g kb két nagy szelet és 900-1000 forint között kapható) a szószban bepácoljuk és 5 percet várunk. A lazacot kiemeljük a szószból és 5-15 perc alatt (attól függően mennyire fagyos) megsütjük. Érdemes a közepébe kicsit belevágni hogy tuti megsüljön. Majd mehet rá a többi szósz az összevágott répa és az apróra vágott vöröshagyma. Nem kell nagyon tovább főzni csak összekeverni. Salátaágyon vagy kifőzőtt tésztán tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése