Hozzávalók:
175 g fagyasztott brokkoli (fagyott állapotban)
15g kényérmorzsa (amilyet ehetsz lehet gluténmentes, tejmentes, ha nem kapsz készen akkor darálj le egy olyan kenyérszeletet amiről tudod, hogy biztos, hogy megeheted)
50g vega sajt lereszelve (Violife vagy ha nem kell, hogy vega vagy tejmentes legyen lehet bármilyen sajt)
1 tojás
fél vöröshagyma
1 kk petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Tegyél sütőpapírt egy lapos tepsibe. A fagyott brokkolit dobd bele felforralt vízbe és főzd benne 2-3 percig, majd szűrőlapáttal szedd ki a brokkolikat és sokkold őket hideg vízzel (csak öntsd rá), majd kicsit szárítsd meg, itasd fel róla a vizet egy papírtörlővel.
Tedd egy késes robotgépbe, a tojással, a sajttal, a hagymával, a kenyérmorzsával, a petrezselyemmel együtt és némi sóval és borssal.
Vizes, nedves kézzel formázz kis babaujjacska nagyságú hurkákat. Majd tedd a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Süsd 15 percig, majd fordítsd meg a kis brokkoli falatkákat és süsd még 5 percig tovább.
Tálald paprdicsomszósszal!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése